三重大学ウェブシラバス


シラバス表示

 シラバスの詳細な内容を表示します。

→ 閉じる(シラバスの一覧にもどる)

科目の基本情報

開講年度 2021 年度
開講区分 教養教育・教養基盤科目・外国語教育
受講対象学生 学部(学士課程) : 1年次, 2年次, 3年次, 4年次, 5年次, 6年次
授業科目名 英語II発展D
えいごにはってんでぃー
English II Advanced D (Business English)
単位数 1 単位
ナンバリングコード
libr-fndt-ENGL2245-001
開放科目 非開放科目    
分野
開講学期

前期

開講時間 火曜日 1, 2時限
授業形態

オンライン授業

* 状況により変更される可能性があるので定期的に確認して下さい

「オンライン授業」・・・オンライン会議ツール等を利用して実施する同時双方向型の授業
「ハイブリッド授業」・・・「対面授業」と「オンライン授業」を併用した授業
「オンデマンド授業」・・・動画コンテンツの配信等によって実施する授業

開講場所

担当教員 アウ ジェフ

AU, Jeff

実務経験のある教員 Name: AU, Jeff
Relevant experience:
-Executive Assistant (South African non-governmental organization)
-Business Analyst (Canadian insurance company)

I have business experience working for a South African non-governmental organization (NGO) and a Canadian insurance company. I aim to share my experiences with students and teach them about not only business protocol, but also about intercultural communication.

SDGsの目標
連絡事項

* 状況により変更される可能性があるので定期的に確認して下さい

学修の目的と方法

授業の概要 Students will learn about English communication in a business context. While the four skills will be utilized, there will be a greater emphasis on listening and speaking. They will study and practice business protocol and global business skills, including meetings, telephone conversations, writing business memorandums, and making travel arrangements.
学修の目的 Students will learn how to use English in a business context.
学修の到達目標 Students will be ready to communicate in English in a variety of real-world business situations. Students will have a greater understanding of the fundamentals of basic business communication and their application to workplace situations. Furthermore, they will also have a greater awareness of cultural norms in the English-speaking business world.
ディプロマ・ポリシー
○ 学科・コース等の教育目標

○ 全学の教育目標
感じる力
  •  感性
  •  共感
  • ○主体性
考える力
  •  幅広い教養
  •  専門知識・技術
  •  論理的・批判的思考力
コミュニケーション力
  •  表現力(発表・討論・対話)
  •  リーダーシップ・フォロワーシップ
  • ○実践外国語力
生きる力
  •  問題発見解決力
  •  心身・健康に対する意識
  •  社会人としての態度・倫理観

成績評価方法と基準 Class participation: 40%
Homework and assignments: 60%
授業の方法 演習

授業の特徴

PBL

特色ある教育

英語を用いた教育

教員と学生、学生相互のやり取りが、ほぼ英語で進められる授業
授業改善の工夫
教科書 Total Business 1 Student's Book
Rolf Cook, Mara Pedretti, Helen Stephenson
Cengage Learning
ISBN#: 9780462098616
参考書 Please bring an English dictionary to every lesson.
オフィスアワー Contact me via the office of the College of Liberal Arts and Sciences(教養教育事務室), or by e-mail (address announced in the first lesson).
受講要件 To register for this course, you are required to have scored 600 or higher on TOEIC IP.
Students who have earned two credits in TOEIC preparation courses are also eligible to register.
予め履修が望ましい科目
発展科目 Business English (2nd semester)
英語II発展D(後期)
その他 -This class is taught in English. There will be no Japanese used in class.
-Students are expected to participate in class and complete all assignments.

英語で実施する授業科目

授業計画

MoodleのコースURL
キーワード See English key words below.
Key Word(s) Global business skills; Using English in a business context; intercultural communication
学修内容 1. Class Introduction. Student expectations. Syllabus Overview. Introductory class activity.
2. Discussion on various types of jobs.
3. Creating personal and professional profiles. Short text activity.
4. Discussion on job classifications.
5. Practicing meeting arrangements. Internal communication writing activity.
6. Company profiles. Examples of different types of companies will be examined.
7. Company structures and related vocabulary. Examination of positions within a company.
8. International business and global business communication.
9. Telephone conversations and telephone messages.
10. Career choices and money expressions.
11. Company progress reports and explaining results.
12. Business travel and related vocabulary.
13. Making travel arrangements and role-play activity practice.
14. Travel arrangement role-play. Internal communication in-class writing activity.
15. Course review
事前・事後学修の内容 Students are expected to review the material studied in class and complete assignments. Details will be given in class.
事前学修の時間:30分/回    事後学修の時間:60分/回

Copyright (c) Mie University