シラバスの詳細な内容を表示します。
→ 閉じる(シラバスの一覧にもどる)
開講年度 | 2024 年度 | |
---|---|---|
開講区分 | 共通教育・教養基礎科目 | |
受講対象学生 |
学部(学士課程) : 1年次, 2年次, 3年次, 4年次, 5年次, 6年次 2023(令和5)年度以降入学者対象 |
|
授業科目名 | 国際理解特殊講義2 | |
こくさいりかいとくしゅこうぎに | ||
Lecture Course in International Understanding 2 | ||
授業テーマ | 近代日本文化史 | |
単位数 | 2 単位 | |
受講対象学生 |
学部(学士課程) : 1年次, 2年次, 3年次, 4年次, 5年次, 6年次 2022(令和4)年度以前入学者対象 |
|
授業科目名 | 国際理解特殊講義 | |
こくさいりかいとくしゅこうぎ | ||
Lecture Course in International Understanding | ||
授業テーマ | 近代日本文化史 | |
単位数 | 2 単位 | |
ナンバリングコード | gedu-libr-ILEC1126-004
|
|
開放科目 | 非開放科目 | |
分野 | 歴史・文化, 教育・公共, 国際・外国語 | |
分類・領域 |
教養統合科目・国際理解・現代社会理解 (2022(令和4)年度〜2015(平成27)年度入学生対象) |
|
開講学期 |
後期 |
|
開講時間 |
水曜日 3, 4時限 |
|
授業形態 |
対面授業 * 状況により変更される可能性があるので定期的に確認して下さい
「オンライン授業」・・・オンライン会議ツール等を利用して実施する同時双方向型の授業 |
|
開講場所 | 国際交流センター 演習室3・4(総合研究棟Ⅱ2階) | |
担当教員 | ヴォー タン グェン | |
VO THANG NGUYEN | ||
SDGsの目標 |
|
|
連絡事項 | * 状況により変更される可能性があるので定期的に確認して下さい |
授業の概要 | The course will provide students with an overview of the cultural highlights and historical transformations in both Japanese and Vietnamese cultures, emphasizing their unique characteristics and differences. |
---|---|
学修の目的 | In this lecture, we will delve into the rich tapestries of Japanese and Vietnamese cultures, exploring their intricate historical contexts. Students will gain insights into various aspects of these cultures, encompassing culinary traditions, lifestyle nuances, and broader historical narratives. |
学修の到達目標 | By participating in this lecture, students will delve deeper into the intricacies of Vietnamese and Japanese cultures, fostering a more profound comprehension of these diverse societies. Moreover, through exploration not only of Japan but also of other nations globally, students will cultivate new perspectives and a broader understanding of history, culture, and everyday life that may have previously eluded them. |
ディプロマ・ポリシー |
|
成績評価方法と基準 | 100 total points: assignment (100 points). *Students who miss 1/3 or more of classes will not receive credit. |
授業の方法 | 講義 |
授業の特徴 |
教員と学生、学生相互のやり取りが、ほぼ英語で進められる授業 |
授業アンケート結果を受けての改善点 | |
教科書 | |
参考書 | |
オフィスアワー | Friday 12:00 - 12:30 (Department of Applied Chemistry, Graduate School of Engineering) |
受講要件 | |
予め履修が望ましい科目 | |
発展科目 | |
その他 |
This class is conducted in English. このクラスは英語で実施されます。 |
MoodleのコースURL |
---|
キーワード | 日本・ベトナム近代史、日本・ベトナム文化、世界史、文化動向 |
---|---|
Key Word(s) | Japanese and Vietnamese modern history, Japanese and Vietnamese culture, World history, cultural trends |
学修内容 | Class 1 Introduction Class 2 Japan and opens to the world Class 3 Culture of Japan I Class 4 Culture of Japan II Class 5 Culture of Vietnamese I Class 6 Culture of Vietnamese II Class 7 Food culture I Class 8 Food culture II Class 9 Culture of daily life I Class 10 Culture of daily life II Class 11 Culture related to the sea I Class 12 Culture related to the sea II Class 13 Sports culture I Class 14 Sports culture II Class 15 Closure and final debate |
事前・事後学修の内容 | Prior to the following week’s class, students will be assigned various prep work assignments. |
事前学修の時間:120分/回 事後学修の時間:120分/回 |