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科目の基本情報

開講年度 2017 年度
開講区分 教養教育・教養基盤科目・外国語教育
受講対象学生 学部(学士課程) : 1年次, 2年次, 3年次, 4年次, 5年次, 6年次
選択・必修 選択
授業科目名 英語Ⅱ発展B
えいごにはってんびー
English II Advanced B (Reading & Discussion)
単位数 1 単位
分野
開放科目 非開放科目
市民開放授業 市民開放授業ではない
開講学期

前期集中

8月28日(月)~31日(木)

開講時間 月曜日 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8時限; 火曜日 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8時限; 水曜日 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8時限; 木曜日 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8時限
開講場所

担当教員 ヘレン・ジョンストン

Helen Johnstone

学習の目的と方法

授業の概要 Students will learn how to improve their reading, speaking, listening and critical thinking skills. Students will read a range of text types, listen to recorded materials and to each other, and discuss their opinions and thoughts.
学習の目的 Being able to gain information from written text and aural/visual media, critically assess it and present your thoughts to a wider audience is an essential skill for any student wishing to undertake study abroad. It is the aim of this class to raise your confidence in reading, speaking and listening to English. The class will also help you to critically evaluate a range of texts and form opinions.
学習の到達目標 Students will be given the chance to improve their reading, listening, speaking and thinking in English by practicing extensively. The primary goal is to encourage students to speak and give their thoughts on an impromptu basis and prepare to give thoughtful answers that are backed by facts when given more time. Students will work alone, in pairs, small groups and as a class . Quizzes and discussion will cover reading and listening comprehension. All assessment will be based on classwork, homework and student participation in discussion, presentations and other classroom activities. It is also hoped that students will be encouraged to read in English for pleasure.
ディプロマ・ポリシー
○ 学科・コース等の教育目標

○ 全学の教育目標
感じる力
  •  感性
  •  共感
  •  倫理観
  •  モチベーション
  • ○主体的学習力
  •  心身の健康に対する意識
考える力
  • ○幅広い教養
  •  専門知識・技術
  •  論理的思考力
  •  課題探求力
  •  問題解決力
  •  批判的思考力
コミュニケーション力
  • ○情報受発信力
  • ○討論・対話力
  •  指導力・協調性
  • ○社会人としての態度
  • ○実践外国語力
生きる力
  • ○感じる力、考える力、コミュニケーション力を総合した力

授業の方法 演習

授業の特徴

教科書 Handouts to be given out during class
参考書
成績評価方法と基準 Evaluation is by class preparation (homework, etc.), in-class participation (active participation in group work, etc.), and in-class presentations
オフィスアワー
受講要件 原則として、英語特別プログラムの学生のみを対象としますが、空きがある場合には、TOEIC600点以上を取得していることを条件に英語特別プログラム以外の学生も受講できます。その場合には、前期試験期間中に掲示にて募集を行います。
予め履修が望ましい科目
発展科目
授業改善への工夫
その他 All readings and classroom assignments will be conducted in English and it is expected that students will be willing to speak and contribute in class.

授業計画

キーワード リーディング、読み物、英語、対話、スピーキング、クリシン、プレゼンテーション、会話、討論、コミュニケーション、グループ・プレゼンテーション
Key Word(s) Reading, texts, English, Discussion, Speaking, critical thinking,presentation, conversation, debate, communication, group presentation
学習内容 DAY ONE
Session 1: Orientation and introduction to discussion, language of discussion
Session 2: Looking at different perspectives, giving opinions, agreeing, disagreeing
Session 3: Introduction to reading skills, identifying features in texts, preparation of text
Session 4: Discussion of text

DAY TWO
Session 5/6: Feeding back on a discussion, asking questions, clarifying opinions
Session 7: Critical thinking - Preparation of text
Session 8: Discussion of text (critical evaluation) – seminar skills

DAY THREE
Session 9/10: Summarising the outcome of a discussion &feeding back
Session 11: Preparing a text (newspaper article) and group presentations
Session 12: Discussion of text - chairing a discussion

DAY FOUR
Session 13: Preparing a text
Session 14: Discussing text
Sessions 15/16: Mini presentations



The schedule is subject to change depending on students' needs and language level.
学習課題(予習・復習) Due to the intensive nature of the course homework will be given to students for completion the following day, short presentations and additional readings may also be assigned. The syllabus is subject to change where students' needs require.
ナンバリングコード(試行)

※最初の2文字は開講主体、続く4文字は分野、最後の数字は開講レベルを表します。 ナンバリングコード一覧表はこちら


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