三重大学ウェブシラバス


シラバス表示

 シラバスの詳細な内容を表示します。

→ シラバスの一覧にもどる

科目の基本情報

開講年度 2019 年度
開講区分 人文学部文化学科
受講対象学生 2012年度以降入学生用(文化)
学部(学士課程) : 1年次, 2年次, 3年次, 4年次
選択・必修
授業科目名 英語会話中級A
えいごかいわちゅうきゅう えい
Intermediate English Conversation A
単位数 1 単位
受講対象学生 2011年度以前入学生用(文化)
学部(学士課程) : 1年次, 2年次, 3年次, 4年次
選択・必修
授業科目名 英語会話中級A
えいごかいわちゅうきゅう えい
Intermediate English Conversation A
単位数 1 単位
ナンバリングコード
HUEURO1

ナンバリングコード一覧表はこちら

※最初の2文字は開講主体、続く4文字は分野、最後の数字は開講レベルを表します。

開放科目 非開放科目    
開講学期

前期

開講時間 月曜日 5, 6時限
開講場所

担当教員 ジュネジャ、インドゥ

Juneja, Indu

学修の目的と方法

授業の概要 The practice focuses on everyday conversational skills: listening, speaking and context catching. It will help students build on and continue to improve their English speaking ability in a relatively free and relaxed environment. During the course the students will be exposed to a variety of materials, including English newspaper articles and online websites. Course time will be spent predominantly on realistic conversations,
presentations and communication development.
学修の目的 The course is designed for students learning English for general practical purposes which will enable them to express their thoughts, opinions, and use on different topics.
学修の到達目標 The main theme of this course is to provide a medium in which students can communicate and express their observations, experiences and opinions in English without fear of making mistakes. They should be able to mix¬-up and communicate naturally with international students attending the same classes and be able to share their cultural experiences with them.The main goal of this course is to develop students’ ability to organize their thoughts clearly and to eliminate common grammatical and structural errors when expressing themselves. In addition, it aims to help them talk about topics in their life, compare and discuss ideas and opinions with others.
At the end of the course, students should definitely be at functional level to be able to communicate with native English speakers.
ディプロマ・ポリシー
○ 学科・コース等の教育目標
 人文科学の諸分野の専門的知識と豊かな教養を身につけている。
 変動激しい現代社会について、専門的知識に基づいて論理的に考え、総合的に判断できる。
 人文科学諸分野の成果に基づき、世界各地域の固有の文化に関して、広い視野から探求できる。
 変動激しい現代社会に対する理解を基盤として、国際感覚に基づいて行動できる。
○自ら学んだ知を、口頭表現や文章表現によって的確に発信することができる。
 国際社会と地域社会の発展に貢献できる。

○ 全学の教育目標
感じる力
  • ○感性
  • ○共感
  • ○主体性
考える力
  • ○幅広い教養
  •  専門知識・技術
  • ○論理的・批判的思考力
コミュニケーション力
  • ○表現力(発表・討論・対話)
  •  リーダーシップ・フォロワーシップ
  • ○実践外国語力
生きる力
  • ○問題発見解決力
  • ○心身・健康に対する意識
  •  社会人としての態度・倫理観

成績評価方法と基準 Classwork 60%
Contribution for the class 40%
授業の方法 講義 演習

授業の特徴

PBL

問題提示型PBL(事例シナリオ活用含)

特色ある教育

プレゼンテーション/ディベートを取り入れた授業

英語を用いた教育

教員と学生、学生相互のやり取りが、ほぼ英語で進められる授業
授業改善の工夫
教科書 Not required
参考書 During the lecture, the teacher in charge will hand out materials accordingly.
オフィスアワー
受講要件
予め履修が望ましい科目
発展科目
その他

授業計画

MoodleのコースURL
キーワード
Key Word(s)
学修内容 授業計画
第1回:Course Orientation and Self Introductions
第2回:Talkopoly—a game to get to know each other
第3回:All About the “Real Me”---personal traits, likes and dislikes, , future plans
第4回:Health---health habits, nutrition, exercise, drinking and smoking, health and safety
第5回:A Health Survey---responding to a questionnaire and finding out how healthy they
are and giving suggestions and advice among the group members
第6回:Hometown---researching about hometowns and collecting information
第7回:Giving Presentations on Hometowns Followed by a Question and Answer Session
第8回:Watching a DVD---group discussion and expressing opinions
第9回:Fashion---Image and language of fashion, eating disorders, trends and fads
第10回:Shopping---favorite shopping stores, shopping for bargains, consumerism and the
environment
第11回:School---the school system, problems at school (boredom, truancy, bullying and stress),
第12回:Giving Presentations on their Own Schools they Graduated from---similarities,
differences, followed by question and answer session,
第13回:Culture---different cultures, cultural misunderstandings, preserving traditional cultures
第14回:Presentations---their favorite Japanese and foreign cultures and the changes they
want to make
第15回:Animals---animal rights, endangered species, domestic and wild animals,
vegetarianism vs. non-vegetarianism
定期試験 Review and Final Exams
事前・事後学修の内容

Copyright (c) Mie University